ZHA China’s Studio City Phase 2 Completed

ZHA China’s Studio City Phase 2 Completed

Phase 2 of Hollywood-inspired Studio City by Zaha Hadid Architects has reached full construction height. Located in the Cotai district of Macau, the resort expansion was entrusted to Zaha Hadid Architects in 2017, with new leisure, entertainment and hospitality facilities, including one of the largest indoor and outdoor water parks from Asia. The project was named the winner of the “Regional Award Asia” at the BREEAM Awards 2021 and is expected to be completed in December 2022.

Infinitus Square.  Photo © Liang XueCourtesy of Zaha Hadid Architects / MinmudCourtesy of Zaha Hadid Architects / MinmudCourtesy of Zaha Hadid Architects / Minmud+ 4

Created in collaboration with Melco Resorts & Entertainment, the project includes two hotel towers covering more than 250,000 m², including 21,000 m² dedicated to shopping and catering and 2,300 m² of gaming space. The design complements the station’s existing cinematic credentials with rich detailing, bold geometric shapes and intricate craftsmanship from the Art Deco period.

Courtesy of Zaha Hadid Architects / Minmud
Courtesy of Zaha Hadid Architects / Minmud

The towers are comprised of three different gradations of glass with external fins, which will reduce solar heat gain and glare while maintaining thermal comfort. All wood and wood-based products used in the architecture were sourced under Forestry Stewardship Council certification.


Related article

Zaha Hadid Architects completes Infinitus Plaza in China


Since opening in 2015, Studio City has become a must-visit destination in Macau with its unique entertainment theme and experience. The expansion project will complement our existing “next generation” world-class entertainment offering and further enhance the distinctive Studio City experience. — Mr. David Sisk, COO of Macau Resorts, Melco

Courtesy of Zaha Hadid Architects / Minmud
Courtesy of Zaha Hadid Architects / Minmud

Environmental and geographical restrictions were also key influencers in the composition of the development of the project, as it had to be located away from the 15-hectare protected wetland of the adjacent Macau Cotai Ecological Zone. The orientation and configuration of the towers have been organized to facilitate natural ventilation throughout the station.

Infinitus Square.  Photo © Liang Xue
Infinitus Square. Photo © Liang Xue

The Infinitus Plaza headquarters designed by Zaha Hadid Architects opened last week, providing a gateway to Baiyun’s new central business district in Guangzhou, China. Bringing together offices, research facilities, laboratories and a learning center, the design offers a work environment centered on connectivity and adaptability.